Jak na detoxikaci organismu
V předešlém článku jsme se věnovali detoxikaci jako takové včetně důvodů, proč je tato „procedůra“ tak doporučována. Už víme, že pomocí detoxikace očišťujeme organismus od jedovatých látek, které jsme nasbírali třeba v průběhu několika let. Nyní vám v článku nabídneme několik tipů jak tělu pomoci účinněbojovat s jedovatými látkami. Existuje několik možností, pro které se můžete rozhodnout: klasická detoxikace přírodními prostředky, s využitím moderních novodobých preparátů anebo za pomocí nejrůznějších metod v detoxikačních a relaxačních centrech.
Jak dlouho má trvat detoxikace?
Obecně se doporučuje vytrvat v detoxikaci alespoň 2–3 měsíce. Když jsme chtěli vědět, za jak dlouho bude naše tělo zbavené všech jedů, dostali jsme neočekávanou odpověď.
Profesor Guy Van Elsacker říká: „Nikdo přesně neví, jak dlouho má trvat samotná detoxikace a ani já to opravdu nevím. Jedovaté látky se v našem organismu uskladňují několik let. Jen těžko můžeme říct, že se nám podaří vyloučit v průběhu několika týdnů všechno „špatné“. Každý organismus je individuální a dodržuje jiný životní styl. Od toho závisí i množství jedů v našem těle“.
Možnosti detoxikačních procedur
Kromě níže popsaných metod detoxikace organismu (klasická a přírodní) se můžete, pokud na to máte čas, finance a chuť, nechat hýčkat a detoxikovat v některém z detoxikačních center, kde vyčištění organismu pomáhá i technika. Například očista střev se dnes na specializovaných pracovištích provádí s pomocí přístroje Hydrocolon(colon – tlusté střevo, hydrocolon – výplach střev). Celá procedura trvá asi hodinu a i když vypadá nepříjemně, věřte, že to tak není. Vyškolený personál vám do konečníku zavede trubičku, vy si pohodlně lehnete na lehátko, přikryjete se dekou a pak už vše pracuje za vás. Počítačem řízený přístroj do vás pouští teplou vodu a následně ji i s obsahem vašich střev odvádí pryč. Tento postup se opakuje tak dlouho, dokud z vás neteče jen čirá tekutina. To je známka toho, že je tlusté střevo dokonale vyčištěné. Jedna aplikace této kůry stojí cca 500 – 700 Kč. Zpočátku se provádí série 3 výplachů po 1 týdnu, další pak za 3 měsíce. Následně stačí jeden výplach ročně. Po proceduře je doporučeno užívat doplňky stravy obnovující mikroflóru, např. Probiotika-brusinky.
Farmaceutické doplňky stravy
Pro perorální detoxikaci organismu je na našem trhu uvedeno mnoho potravinových doplňků v různých cenových relacích. Ideálně by jste si měli vybrat doplněk, který je přírodní, tudíž nezatěžuje organismus.
Dle osobní zkušenosti mohu doporučit šťávu z aloe vera – ACTIVE ALOE značky BARNY´S (500ml cca 250Kč). Gel je vyráběn z rostliny aloe vera, která je ekologicky pěstována a zpracovává se za studena, takže neztrácí žádnou ze svých vzácných léčivých látek. ACTIVE ALOE je účinným detoxikačním prostředkem, který zbavuje tělo nežádoucích látek a jedů. Výborně pomáhá při střevních a zažívacích potížích. Je dokonalým pomocníkem lidem, kteří mají i nemocná játra.
Dalším, také přírodním produktem je přípravek Labiola Chlorella (240 tbl. cca 540 Kč). Koncentrovaný obsah sladkovodní řasy Chlorella v jedné tabletě – až 500 mg – významně odlišuje tento výrobek od mnoha jiných podobných přípravků. Má pročišťující a tonizační účinky, odvádí z organismu těžké kovy a příznivě ovlivňuje funkci střev. Výhodou je také nízké dávkování.
Domácí lékárna – rada našich babiček
Nejlepším domácím detoxikačním činidlem je bezesporu kysané zelí. Pozor, tady bych ještě jednou zmínila, že se jedná opravdu o zelí kysané, nepleťte si ho ze zelím sterilizovaným. O kysaném zelí se říká, že je lék na všechno a je zázračný. Možná se při vzpomínce na chuť kysaného zelí ušklíbnete, ale věřte po druhém nebo třetím soustu si na tu chuť zvyknete. A co je kyselá chuť proti tomu co Vám může dobře zpracované kysané zelí nabídnout. Mimo obrovského množství detoxikačních látek, vlákniny, stopových prvků a minerálů je to i perfektní zdroj přírodního vitamínu C. Takové množství, jaké vám dodá jedno sousto kysaného zelí, i při sebevětší vůli nedostanete z kila pomerančů.
Z pamětí dříve narozených vím, že se dříve kysané zelí dávalo na chleba s máslem. Zdá se vám to nechutné, zkuste to a budete příjemně překvapeni.
Autor: Lenka Havrlíková pro DZ
Leave a comment